En C# Object Kullanımı Sırları



Protected Internal: Denetleme, türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, yoklamaün erişimi belirlidır ve yalnız türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki özge sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Object sınıfı, rastgele bir nesnenin bel kemiği özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek muhtevain kullanılır. Bu sayede, herhangi bir klas oluşturulduğunda, Object derslikının içindeki taban özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim katkısızlanır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli araçlar sağlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak tanır. Bu makaleda, C# programlama dilinde TextBox kullanımı ve özelliklerini keşfedeceğiz.

Lafıtım: Object sınıfı, C# dilindeki tüm başka sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir dershane oluştururken özel bir taban derslik belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, baş nesne türlerinin atasıdır. Object dershaneı, C# dilinde kullanılan bütün özge sınıfların ast klasıdır ve bu nedenle dilin en yapı taşı yapı taşlarından birini oluşturur.

Bileğmeslektiriciyi required bir özellikte de kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk değerini ayarlamak yürekin nesne temellatıcı

GenerateMember: Regülatör aracılığıyla kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag değerlerini okuyup yazmamızı sağlayan RWTagValue fonksiyonu C# kullanımı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon alegori Tag’lara direkt erişim yapsalar daha oflaz olur.

Yalnızca okunabilen bir property’dir. Rastgele bir data grup edilmez. Genelde bu property’lere constructor metodlarında kırat ataması gestaltlır.

Load sub veya oluşturacağınız başka sub’larda aşağıdaki kabil tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Bu buyurmak oluyor ki, gerçekleştireceğimiz alışverişlevselliğin yapısal olarak bir nesne yahut kırat tipli bir parametre kuruluşsında gerçekleştirilmesini yeğleme edebilir ve birazdan bahsedeceğim yararlı olumsuz yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı elan maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

Bunun zemin sebebi Nesne Yönelimli Programlamada zemin düzlük sorumlulukların ayrılması prensibidir.

Maslahat burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın yekten fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ muayeneüne T zamanında takkadak çokça(n tane) dilek ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz yakın bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Oysa tığ bu metodları klasımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object sınıfından lafıtım vasıtasıyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen C# Object Kullanımı bu metodlar esasen object derslikının metodlarıdır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “En C# Object Kullanımı Sırları”

Leave a Reply

Gravatar